Häkellyksestä voimaantumiseen

Olin miettinyt asiaa jo puoli vuotta. Silti yllätin itseni. Julkaise-nappia hapuillessa sormet tärisi vähän. Jännitti. Yritin saada kiinni tunteesta – mitä itseasiassa jännitän ja pelkään? Ihmisten reaktioita? Leimaantumista? Kritiikkiä? Ettei kukaan huomaakaan? Tai huomaa, muttei ymmärrä? Oloni oli lievästi sanottuna haavoittuva.

Nostin katseeni muistitaululla jo haalistuneeseen muistutukseen.

Selvä on. Pelot syrjään. Julkaise. Vakavasti hyvinvoinnista -teksti oli maailmalla. Ensimmäiset tykkäykset ja kommentit – hui miten jännää!

Pelkäsin, että minua pidetään heikkona, raukkamaisena, luovuttajana ja itsekkäänä. Sen sijaan sainkin kiitosta rohkeudestani, vahvuudestani ja avoimuudestani. Tuijotin blogin statistiikkaa hypnotisoituna. Näyttöjä tuli ensin kymmeniä, pian satoja, lopulta yhdessä vuorokaudessa melkein kaksi tuhatta. Saamieni viestien määrää en ole ehtinyt edes laskea.

Olen edelleen aivan huumassa yhden päivän aikana saamistani viesteistä, kommenteista ja muista yhteydenotoista. Olen vuorotellen itkenyt ja nauranut, hämmästellen ja ihastellen ihmisten avoimuutta ja viesteistä huokuvaa lämpöä. En olisi ikinä osannut kuvitella, että tuntemattomien ihmisten virtuaaliset viestit voivat tuoda näin konkreettisen hyvän olon tunteen!

Kirjoittaessani ajattelin, että jos oman kokemukseni jakaminen saa yhdenkin ihmisen pysähtymään ja huomaamaan oman väsymisensä ennen putoamista, olen saavuttanut tavoitteeni. Itkin ääneen kun sain ensimmäiset juuri tällaiset viestit. Carita:n sanoin: ”Tämä laittaa miettimään omaa itseäni ja tilaa missä nyt olen… Ehkä on aika katsoa peiliin ja ottaa aikalisä,,minunkin. Kiitos kyynelin täällä.”

did itI did it! Pari kuukautta sitten en olisi tähän vielä pystynyt, joten sentään voi todeta että oikeaan suuntaan ollaan menossa.

En voi kylliksi kiittää…. KIITOS KIITOS KIITOS!
Todella voimauttava kokemus!

2 kommenttia artikkeliin ”Häkellyksestä voimaantumiseen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s