Perillä on tässä ja nyt?

”Äiti millon ollaan perillä?”, kuuluu takapenkiltä.

Automatkoilla on selkeä määränpää, määrätty reitti, ja arvioitu päättymisaika. Mutta entä kun matka on vaikeampi käsite. Missä silloin on ”perillä”?

Kirjoitin aiemmin siitä, miten olen matkalla hyvinvointiin. Kirjoitin, etten ole perillä vielä pitkään aikaan, en ehkä ikinä, mutta yritän oppia ja myös nauttia tästä matkasta. Eräs lukija taas kommentoi: ”Ajattelen, että ”perillä” on tässä, nyt. Olethan armollinen ja hellä itsellesi.

Niin, olemmeko matkalla, vai olemmeko perillä tässä ja nyt?

Ajatus matkasta luo toivoa ja perspektiiviä – määränpää on tuolla jossain ja matkalla on jokin suunta. Ajatus määränpäästä auttaa jaksamaan vaikeina hetkinä – tämä on vain pysähdys matkalla, kyllä se matka kohta taas jatkuu. Tarvitsemme unelmia ja tavoitteita, koska ilman märäänpäätä teoillamme ei ole suuntaa. Toisaalta ajatus jatkuvasta matkasta ja ehkä saavuttamattomasta määränpäästä voi olla uuvuttava. Miksi tätä matkaa tekee, jos ei koskaan pääsekään ”perille”.

Ajatus siitä, että ”elämä on tässä ja nyt” voi auttaa pysähtymään ja nauttimaan jokaisesta päivästä, jokaisesta hetkestä. Se voi auttaa huomaamaan, että elämä on ainutkertainen, ja ”sitkun” -ajattelun sijaan elämän sisältö ja tarkoitus on löydettävä siitä mitä meillä on juuri nyt.

Onneksi meidän ei tarvitse valita vain yhtä ajattelutapaa. Voimme olla elämänpituisella matkalla, silti nauttien jokaisesta matkapäivästä.

Unelmat ja tavoitteet ovat pohja sekä pitkän aikavälin visiolle, että lyhyen aikavälin motivaatiolle.

Live beautifully Dream passionately

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s