Se aika vuodesta

Sitä puskee joka puolelta. Se valtaa ajatukset heti aamupalaa valmistellessa ja sitä miettii vielä illalla kirjan ääressä. Jos vaan ihan nopeasti kävis nappaamassa vielä vähän. Tuoretta, ihanaa villiä ruokaa!

Alkaa olla se aika  vuodesta kun Facebook- ja Insta-tilejäni seuraavat alkavat huokailla, että ”eikö se nyt taas mistään muusta osaa postata”. Villiä siellä, hortaa täällä. Rikkaruohoja siellä, rikkaruohoja täällä. Tai, kuten ihanat hortoilu-mentorini Kivimetsät sanovat, rikkausruohoja.

IMG_3493

Ensimmäiset herkut sai lautaselle viikko sitten. Olen niin iloinen siitä, että ehdoton lempparivillivihannekseni Vuohenputki on myös kevään varhaisimpia poimittavia. Nämä ensimmäiset pikkuiset olivat vielä hieman yöpakkasen puremia ja siksi ärhäkän makuisia, että päätyivät pinjansiementen kanssa pestoksi. Niiiiiin ihana ja odotettu kevään maku!

 

IMG_3578

Vain pari päivää myöhemmin lämpimältä seinustalta löytyi jo näin hyvän kokoisia (mutta edelleen herkullisen pieniä ja suppuisia) lehtiä.

Useimmiten vuohenputki päätyy meillä sellaisenaan salaattiin. Vuohenputkipiirasta meillä leivotaan kohta melkein päivittäin, kunhan kasvu tästä hieman vielä kiihtyy. Yritän aina epätoivoisesti tehdä piirakkaa  pakkaseen talvea silmällä pitäen, mutta jostain kumman syystä ne eivät ikinä säästy edes syksyyn asti!

Nyt olen jostain syystä halunnut vuohenputkea juuri leivän päälle. Kaikki annokset ovat kuitenkin gluteenittomia ja lehmänmaidottomia. Leipä on ollut itsetehtyä manteli- tai kauraleipää. Vuohenputken kanssa mahtavan makuparin muodostava vuohenjuusto pääsi jääkaapista loppumaan, mutta tuli testattua, että myös lampaanmaidosta kypsytetty Pecorino toimii Vuohenputken parina erinomaisesti. (Lidlistä tarttui mukaan sitä niin iso kimpale, että ei pääse heti loppumaan!)

 


 

Psst…

Jos villivihannekset eli horta eivät vielä ole tuttuja, kannattaa tutustua uudistuneeseen hortoilu.fi -sivustoon, jolta löydät linkin myös suosittuun Villiinny villivihanneksiin -verkkokurssiin. Uusi kurssi alkaa toukokuussa ja ennakkoilmoittautujat palkitaan 20 €:n alennuksella eli hinta on silloin 49 euroa! (ovh 69€)!

 

Advertisements

Yksi kommentti artikkeliin ”Se aika vuodesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s