Kevätkuulailua

Aivan mieletön ilma! Aurinkoa! Lämpöä! Olen niin onnellinen!!!

Valon määrällä ja säällä on aina ollut suuri merkitys mielialaani ja jaksamiseeni. Kaamosmasennus on hyvinkin tuttu kaveri. Ei se mikään ystävä todellakaan ole, ärsyttävä kaveri ennemminkin. Se kuitenkin roikkuu kaverina mukana joka talvi, joten sen kanssa on ollut pakko vain opetella elämään.

Mutta nyt, vaikka pimeä talvi on ihanasti selätetty eikä kaamosoireilusta tarvitsee enää välittää, hämmästyn kerta toisensa jälkeen sitä, miten voimakkaasti sää vaikuttaa mielialaani näin valoisan aikaankin!

Aurinkoisena aamuna herään auringon mukana, vaikka se vain varovasti kurkkii pimennysverhojen raosta. Herään hyväntuulisena, täynnä energiaa, ja mieleni tekee heti ulkoilemaan ja urheilemaan. Harmaana ja sateisena aamuna mikään sarastusvalo tai linnunlauluherätys ei saa minua avaamaan silmiäni. Edes kahvin tuoksu ei meinaa saada minua ylös sängystä.

Urheilemaan minua ei saa harmaana aamuna mikään mahti. Kroppani ei vain herää. Veri ei kierrä, happi ei kulje. Olo on jäykkä ja kipeä. Jos pakotan itseni urheilemaan, saan vain kramppeja ja huonon olon.

Mutta kas kummaa, mitä tapahtuu kun saa herätä aurinkoiseen aamuun. Kevyt aamupala, lenkkivaatteet päälle, lapset kävellen päiväkotiin ja siitä juoksulenkille. Kotona vielä tehokas treeni kahvakuulilla, noilla palleroilla, jotka eivät talvella houkuttele yhtään, vaikka kököttävät olohuoneessa ihan tyrkyllä koko ajan. Mutta kun ne näin keväällä nostaa terassille ja niiden kanssa pääsee hikoilemaan auringonpaisteessa pihalla… Kyllä muuten painot nousee ihan eri tavalla!

IMG_3864

Sää vaikuttaa ruokahaluunkin. Sateella tekee mieli mässyttää hiilareita ja makeaa, kun taas aurinkoisella ilmalla hakeudun vihreän ja tuoreen äärelle. Onneksi tuoretta syötävää löytää jo ihanasti pihaltakin. Tänä aurinkoisena päivänä lautaselle päätyi suppilovahvero-vuohenputki-kvinoan seuraksi salaatti vuohenputkesta, voikukasta, ahomansikasta ja peltokanankaalista. Eihän tuo kaunista ole… Mutta herkullista, tuoretta, raikasta ja ihanan ravitsevaa. Ja erityisen herkullista pihalla auringossa nautiskeltuna 🙂

IMG_3874

Sääennuste lupaa energisiä ja aurinkoisia päiviä pitkälle ensi viikkoonkin. Kyllä nyt kelpaa. Kevät! ❤

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s