Viherpesty pekonipasta

Pyrin siihen, että meillä syötäisiin aina mahdollisimman luomua, vähän prosessoitua ja ekologista ruokaa. Tietenkin! Sillä kuka nyt muuta uskaltaisi näinä aikoina tunnustaa?! 😉

Kyllä meillä keskimääräisesti syödäänkin tosi puhdasta ruokaa, laadukkaista raaka-aineista alusta asti itse valmistettuna. Silti on päiviä, jolloin lautaselle päätyy einespinaattilettuja tai pakasteranskiksia. Punaista lihaa syödään enää harvoin, ja harvoin sitä tekee edes mieli. Paitsi – nyt tulee se likainen tunnustus – pekoni.

En ymmärrä mikä tuossa pekonissa on! Miten sitä VOI himoita?! Sehän on melkein pelkkää mautonta lihaa ja öklöä rasvaa. Paistokärykin on niin voimakas että se tarttuu joka paikkaan. Silti sitä on silloin tällöin ”pakko” saada. Sunnuntai-aamun pekoniviipaleet, kananmuna, kahvi ja Hesari – Ahhhh! Tai muutama pekoniviipale sienipadassa makua antamassa – vastustamatonta!

Pahan pekonin naamiointia

Olen yrittänyt muotoilla pekoninsyöntiä paremmin ruokafilosofiaani istuvaksi. Ensinnäkin ostan pekonin yleensä luomuna (joka on kyllä tosi paljon maukkaampaakin!). Toisekseen yritän viherpestä pekoniruoat 😀

Tänään meillä syötiin hortalla viherpestyä pekonikastiketta pastan kanssa.

Reseptistä löytyy pari muutakin heikkouttani. En pysty käyttämään maitotuotteita, mutta välttelen myös korvaavia, voimakkaasti prosessoituja soija-, kaura- ym. tuotteita. Oatlyn ”Kaura Fraiche” on kuitenkin koostumukseltaan niin ihana tuote, että se löytää tiensä moneen ruokaan. Kolmas tunnustukseni on riisi- ja maissipasta, joka on myönnytykseni viljattoman ruokavalion noudattamiseen arkikiireiden keskellä ja nälän jo yllättäneenä. Nämä ostan sentään aina luomuna.

Johan tällaisista tunnustuksista alkaa korvat punottaa. Seuraavaksi täytyy postata taas jokin yltiösuperterveellinen resepti 😉

Mutta nyt viherpesureseptin kimppuun:

IMG_3765.JPG

Pekoni-horta-pastakastike neljälle

Ainekset:

Pari kourallista nokkosen versoja tai tuoreita latvoja
1 pkt pekonia
puolikas parsakaali
1 prk Creme Fraichea tai Oatly Ruokaan Fraichea
1 keltainen paprika
cashew-pähkinöitä
Muutama kourallinen tuoretta vuohenputkea
+ haluamaasi pastaa ohjeen mukaan

Tee näin:

Huuhtele nokkoset huolellisesti kylmällä vedellä. Kiehauta kattilassa muutama litra vettä ja pyörittele nokkosia siinä pari minuuttia (eli ryöppää nokkoset). Siivilöi, purista ylimääräinen vesi nokkosista ja pilko ne leikkuulaudalla.

Huuhtele kattila ja laita siihen uusi raikas vesi kiehumaan pastan keittoa varten. Keitä pasta ohjeen mukaan.

Leikkaa pekoniviipaleet saksilla parisenttisiksi siivuiksi ja pyörittele melko kuumalla pannulla ilman öljyä (pekonissa itsessään on kyllä aivan riittävästi rasvaa). Lisää pilkottu parsakaali ja jatka pyörittelyä, ettei pekoni tartu pannuun. Hyödynnä myös parsakaalin paksu varsiosa, kuori se vain ja pilko tarpeeksi pieneksi. Lisää ryöpätyt, pilkotut nokkoset. Lisää myös Fraiche, pienennä lämpöä ja hauduttele kannen alla noin 10 min.

Halutessasi lisää pannulle myös pilkottu paprika ja kourallinen pähkinöitä. Itse tykkään lisätä nämä annokseen vasta lautasella, jolloin suutuntuma säilyy mukavan rouskuvana.

Mausta mustapippurilla ja halutessasi muilla sopivilla mausteilla. Lisäsuolaa kastike ei tarvitse, pekonissa sitäkin on jo enemmän kuin riittävästi.

Huuhdo ja kuivaa (esimerkiksi salaattilingolla) vuohenputket, silppua ja lisää kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.

Tarjoa pastan kanssa.

Jos testasit, kommentoi mitä tykkäsit 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s